Przygotowanie zajmuje 10 minut.
Składniki na 2 muchomorki:
- 2 jajka na twardo
- 5 łyżek startego żółtego sera
- 1 pomidor
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
- rzeżucha
- 0,5 łyżeczki majonezu do dekoracji
Obieramy jajka na twardo, obcinamy na płasko górną i dolną część jajka. Wyjmujemy do miseczki żółtka.
Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy 3 łyżki żółtego sera, masło i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nadziewamy jajka masą i stawiamy delikatnie na talerzu. Z pomidora odcinamy 2 plasterki, ale tak abyśmy mieli wypukłą część. Pomidora kładziemy na jajkach i otrzymujemy w ten sposób kapelusz.
Przy pomocy wykałaczki bądź widelca robimy kropki z majonezu.
Układamy ściółkę z pozostałego sera oraz rzeżuchy.
Podajemy.
Smacznego jajka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz