Składniki na 2 porcje:
- 4 duże jajka
- jogurt naturalny
- łyżka posiekanej bazylii
- łyżka posiekanego koperku
- sól, pieprz
- masło
- 2 pomidory
- kilka liści roszponki
- kilka liści wewnętrznych sałaty masłowej
- ew. kilka liści innej sałaty
- kiełki rzodkiewki
- kilka liści kolendry
- kilka liści bazylii
- oliwa z oliwek
- kolorowy pieprz, sól ziołowa
Jajka ubijamy trzepaczką, dodajemy 2/3 kubeczka jogurtu. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodajemy resztę jogurtu. Ubijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy zioła.
Smażymy na maśle na małym ogniu pod przykryciem. Gdy omlet u góry się zetnie, to znaczy,że jest już gotowy.
Na talerzu układamy opłukane i osuszone liście sałaty.Pomidory kroimy w ósemki i kładziemy na sałacie. Doprawiamy solą ziołową i kolorowym pieprzem, polewamy oliwą. Dodajemy kolendrę, bazylię i kiełki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz