Spróbujcie!
Składniki na 2 porcje:
- 2 filety z kurczaka
- 1 mała puszka mleczka kokosowego ( 165ml)
- 50 ml śmietany 18%
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- 1 płaska łyżeczka mielonego curry
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Filety myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Gdy lekko się podsmażą, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy mielone curry i mieszamy. Smażymy jeszcze chwilę.
Następnie dodajemy czerwoną pastę curry i 2 łyżki wody. Przesmażamy 2 minuty. Zalewamy mlekiem kokosowym i śmietanką. Dusimy na wolnym ogniu 5 minut.
Danie podajemy z ryżem. Możemy posypać kolendrą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz