To propozycja pysznego warzywnego koktajlu. Może służyć jako lekki aperitif, przekąska lub dodatek do śniadania. Lekki, zdrowy, pełen witamin, każdemu doda energii. Przy tym jest niskoglikemiczny, niskokaloryczny, idealny dla osób na diecie. Polecam.
Składniki na 2 koktajle:
- 250 ml soku pomidorowego
- 250 ml soku marchewkowego, najlepiej świeżo wyciskanego
- 1 duża czerwona papryka
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 plasterek cytryny
- grubo mielony pieprz
- szczypta soli
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na małe kawałki i wkładamy do pojemnika blendera kielichowego. Zalewamy sokiem pomidorowym i miksujemy na gładką masę. Dodajemy sok marchewkowy oraz sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie ponownie miksujemy.
Gotowy koktajl przelewamy do wysokich szklanek. Brzeg szklanki dekorujemy połówką plasterka cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz