Składniki:
- 200 g chudego twarogu ( 1 kostka)
- 50g wędzonego łososia
- 0,5 pęczka koperku
- 5 pomidorków koktajlowych
- 50 ml mleka
- 4 jajka
- 50 ml śmietany 10%
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Gotujemy jajka na twardo.
Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy mleko i dokładnie łączymy. Jeśli masa będzie za gęsta, dodajemy jeszcze odrobinę mleka. Łososia kroimy w drobne kawałki, siekamy koperek. Dodajemy do twarogu.
Ugotowane jajko na twardo kroimy w kostkę.Pomidorki myjemy i kroimy na 4 części. Twarożek doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Delikatnie łączymy z jajkiem i pomidorkami.
Pozostałe 3 jajka na twardo kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy końcówki i również kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Składniki mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy śmietanę. Całość delikatnie mieszamy i od razu podajemy.
Sałatkę możemy potraktować jako samodzielne danie, twarożek jemy z pieczywem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz