niedziela, 28 kwietnia 2013

Caprese ziołowe

Nowa wersja klasycznej sałatki caprese. Pyszna, lekka i dietetyczna. Nic tylko wcinać!

Składniki na 1 porcję:

1 kulka mozzarelli
1 szkl. sałaty lodowej
7 pomidorków koktajlowych
3 łyżki liści pietruszki
kilka liści bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
rzeżucha

Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Mozzarellę opłukujemy z zalewy i kroimy w plasterki. Pomidorki opłukujemy. Na talerzu układamy sałatę, mozzarellę i pomidorki. Ucieramy sos z pietruszki, bazylii i oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli sos jest za gęsty dodajemy odrobinę wody. Sosem polewamy sałatkę. Dekorujemy rzeżuchą.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz