piątek, 18 lipca 2014

Krem pomidorowo-kokosowy



Minimum składników, maksimum smaku. Lekka zupka jako przystawka lub lekka kolacja.
Smak lekko orientalny poprzez dodatek mleczka kokosowego.Zapewniam, że przygotowanie nie zajmie wam więcej niż 10 minut. U mnie w szafce zawsze są awaryjne pomidory w puszce i mleko kokosowe.
Gdy wpadną niezapowiedziani goście, szybko mogę podać im coś dobrego.

Składniki na 4 miseczki:

  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 200 ml bulionu
  • 0,5 pęczka kolendry lub pietruszki

W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy pomidory w puszce oraz mleczko kokosowe.
Zagotowujemy. Próbujemy do smaku. Ja osobiście nigdy niczym więcej nie doprawiam tej zupy, ale być może ktoś z was będzie miał taką potrzebę.
Zupę zestawiamy z ognia i miksujemy na gładki krem. Rozlewamy do miseczek.
Kolendrę siekamy i posypujemy krem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kliknij "Starsze posty", aby zobaczyc pozostałe przepisy.