środa, 24 sierpnia 2016

Chłodnik z awokado i gruszką




Lekka i orzeźwiająca zupka. Nie wymaga żadnych umiejętności, czasu i po przyrządzeniu wystarczy umyć jedno naczynie. Konieczny za to jest blender, on wyczaruje nam w mig to lekkie danie. No to do dzieła!

Składniki:
  • 2 gruszki
  • 1 średniej wielkości zielony ogórek
  • 6 dużych liści sałaty masłowej
  • 1 małe awokado
  • sok z 1/2  cytryny
  • 2 szczypty pieprzu cayenne
  • 3 szczypty soli himalajskiej 
  • 3/4 szkl, wody mineralnej niegazowanej
  • wiórki kokosowe do posypania

W blenderze umieszczamy obraną gruszkę oraz ogórka. Dodajemy sałatę oraz miąższ awokado oraz pozostałe składniki poza wiórkami kokosowymi. Blendujemy całość na gładko i rozlewamy do miseczek.
Posypujemy wiórkami.



1 komentarz:

  1. pyszny pomysł. łączyłam już awokado z gruszką w surówkach, ale w zupie jeszcze nie

    OdpowiedzUsuń