Lekka i orzeźwiająca zupka. Nie wymaga żadnych umiejętności, czasu i po przyrządzeniu wystarczy umyć jedno naczynie. Konieczny za to jest blender, on wyczaruje nam w mig to lekkie danie. No to do dzieła!
Składniki:
- 2 gruszki
- 1 średniej wielkości zielony ogórek
- 6 dużych liści sałaty masłowej
- 1 małe awokado
- sok z 1/2 cytryny
- 2 szczypty pieprzu cayenne
- 3 szczypty soli himalajskiej
- 3/4 szkl, wody mineralnej niegazowanej
- wiórki kokosowe do posypania
W blenderze umieszczamy obraną gruszkę oraz ogórka. Dodajemy sałatę oraz miąższ awokado oraz pozostałe składniki poza wiórkami kokosowymi. Blendujemy całość na gładko i rozlewamy do miseczek.
Posypujemy wiórkami.
pyszny pomysł. łączyłam już awokado z gruszką w surówkach, ale w zupie jeszcze nie
OdpowiedzUsuń