Składniki:
- 1 mały kalafior
- 1 puszka ananasa w kawałkach
- 1 filiżanka rodzynek
- 1 puszka kukurydzy
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
Kalafiora obieramy z liści, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Jeśli używamy kalafiora mrożonego gotujemy go znacznie krócej, około 7 minut. Należy często go sprawdzać, aby nie był za miękki. Ugotowanego kalafiora przelewamy zimną wodą. Gdy ostygnie, kroimy go na małe kawałki. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 5 minut. Po tym czasie zlewamy wodę.
Odsączamy kukurydzę i ananasa. Do miski wkładamy kalafiora, rodzynki, ananasa i kukurydzę. Dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie łączymy.
Smacznego!
Ale świetna-zapisuję przepis,brzmi bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń