Składniki na 2 porcje:
- 200g makaronu kokardki ( w suchej masie)
- 150g świeżego szpinaku
- 6-7 dużych pomidorów suszonych w oleju
- 5 łodyg selera naciowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- pieprz
- sól
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Seler naciowy myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
Gotujemy również w osolonej wodzie.
Na patelni lub woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju z zalewy suszonych pomidorów, dodajemy ugotowany makaron, skrapiamy sosem sojowym i sypiemy świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy ugotowany seler naciowy. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z makaronem. Na koniec wsypujemy opłukany świeży szpinak. Mieszamy cały czas, około 4 minut, tak, aby makaron zmiękł, ale zachował również swój kształt. Podajemy od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz