Kulinarny Szał
niedziela, 29 września 2013

Kurczak po jamajsku

›
Jerk Chicken to potrawa z Jamajki. Mięso drobiowe i  mocne aromaty przypraw. Na Jamajce całego kurczaka obowiązkowo opieka się nad...
1 komentarz:
sobota, 28 września 2013

Schab w sosie kurkowym

›
Uwielbiam grzybowe sosy i zupy grzybowe wszelkiego rodzaju. Ostatnio byłam w Tatrach przez 2 tygodnie i prawie nie było dnia, abym nie ...
czwartek, 26 września 2013

Krewetki ziołowo- czosnkowe w sosie śmietanowym na tagliatelli szpinakowym

›
Nie wszyscy lubią owoce morza. Wynika to pewnie stąd, iż większość owoców morza jest trudno dostępnych, ceny są wysokie i często nie wi...
1 komentarz:
piątek, 20 września 2013

Dorada z zapiekaną cukinią

›
Niedzielny obiad. Pyszny i lekki. I robi się sam, ponieważ wszystko piecze się w piekarniku. Są dni, kiedy lubię w niedzielę przyrządzi...
niedziela, 15 września 2013

Konfitura wiśniowa

›
Wiecie, że jeszcze można kupić wiśnie? Poszukajcie dobrze na targu! Można dostać jeszcze późną odmianę, z dużymi owocami i kolorem ciem...
środa, 11 września 2013

Dżem malinowy

›
Jak co roku ogarnęło mnie szaleństwo przetworów. Spiżarnia powoli pęka w szwach, na półkach pysznią się dżemy, konfitury, kompoty, ogórk...
piątek, 6 września 2013

Tiramisu z jeżynami

›
Ponownie zostałam obdarowana jeżynami. Pierwsza myśl, wiadomo, najlepsza- zróbmy deser! Szybki deser to tiramisu, kiedyś na blogu podawa...
1 komentarz:
poniedziałek, 2 września 2013

Dżem zimowy ( rabarbarowy)

›
Kupiłam rabarbar, ale specjalnie nie miałam pomysłu jakby go spożytkować. Ciasto nie, kompot nie...ale że akurat jestem w trakcie robien...
piątek, 30 sierpnia 2013

Marmolada morelowa

›
Marmolada morelowa to smak dzieciństwa, wakacji u przyjaciółki i lat pełnych beztroski. Do dziś pamiętam, jak wyjadałyśmy pyszny dżem zr...
czwartek, 29 sierpnia 2013

Waniliowy sernik z jeżynami

›
Nabrałam ochoty na sernik. Dawno w sumie żadnego nie upiekłam, wygrywały ciasta z owocami. Zdobyłam świeże jeżyny i postanowiłam ...
1 komentarz:
piątek, 23 sierpnia 2013

Zdrowe crumble z rabarbarem

›
Jestem tym typem kobiet, które całe życie są na diecie:P Niby staram się jeść zdrowo, ale pozwalam sobie na mniejsze lub większe grzeszk...
środa, 21 sierpnia 2013

Bruschetta

›
Bruschetta to chyba najbardziej znana przystawka kuchni włoskiej. To pyszna grzanka z sałatką pomidorową z aromatycznym czosnkiem. 2 br...
niedziela, 18 sierpnia 2013

Rolada z kremem z czarnej porzeczki

›
Ciasto idealne na lekki podwieczorek. Słodycz biszkoptu przełamuje kwaskowy smak kremu. Roladę  najlepiej przygotować dzień wcześniej i...

Lekkie śniadanie mistrzów

›
W życiu chyba każdej kobiety nadchodzi taki dzień, gdy..przechodzi na dietę. Niektórym zdarza się to nawet kilka  razy w roku:) Nie każ...
poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Udka w paprykowym sosie

›
Jakoś nigdy nie przepadałam za udkami, pałkami z kurczaka i innymi dziwnymi częściami:) Zawsze smakowały mi tylko filety z piersi i tym ...
1 komentarz:
sobota, 10 sierpnia 2013

Tarta z migdałowym budyniem i owocami jagodowymi

›
Uwielbiam borówki. Mogłabym je jeść garściami, szklankami, a nawet wiadrami! W sezonie bardzo często goszczą na moim stole. Tym razem...
2 komentarze:
piątek, 9 sierpnia 2013

Gazpacho

›
Gazpacho to chłodnik, który wspaniale orzeźwia i smakuje latem. To najbardziej znana zupa kuchni hiszpańskiej. Kolor gazpacho zależy od ...
wtorek, 6 sierpnia 2013

Ciasto z porzeczkami i agrestem z bezową pierzynką

›
Naszła mnie ochota na kwaskowe ciasto. Tak, żeby było go dużo, miało bezową piankę i zawierało pełno owoców. Trwa sezon na porzeczki i ...
1 komentarz:
piątek, 2 sierpnia 2013

Guacamole ziołowe

›
Sos guacamole to sos, którego bazą jest awokado. Ile kucharek, tyle różnych sosów guacamole. Mój sos za każdym razem smakuje inacze...
poniedziałek, 29 lipca 2013

Barszcz ukraiński

›
Barszcz ukraiński jest bardziej treściwy w porównaniu do naszego rodzimego czystego barszczu. Mamy tutaj dużo warzyw, które powodują,...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Pani Malinka
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.