piątek, 15 lutego 2013

Fantazja kawowa

Sprytny sposób na deser, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a kredens świeci pustkami.


Składniki na 4 porcje:

  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki rumu
  • 4 łyżki likieru kawowego np.Kahlua
  • 4 filiżanki espresso
  • 100 ml śmietanki 30%

Ubijamy śmietankę. Nie musi być bardzo sztywna. Przygotowujemy espresso.
Do wysokich szklanek wsypujemy po łyżce cukru, wlewamy po łyżce rumu i likieru kawowego.
Zalewamy gorącym espresso. Na wierzch kładziemy bitą śmietankę. Pycha!



1 komentarz:

  1. Mmm, pychotka :)
    Taka kawa przed pracą nastawiłaby mnie dużo pozytywniej do świata ;)

    OdpowiedzUsuń

Kliknij "Starsze posty", aby zobaczyc pozostałe przepisy.